Växtbelysning

LED-lampa lyser upp växter i vintermörkret

Vill du kickstarta förodlingen tidigt i vinter? Eller övervintra dina medelhavsväxter? Då är bra belysning receptet. Nelson Gardens nya LED-lampa ger rätt sken och är dessutom energisnål. Växter behöver ljus för att växa och må bra. Under de mörka månaderna är det ett problem i Norden, då vi helt enkelt inte har tillräckligt med dagsljus.

Nelson Gardens nya LED-lampa råder bot på problemet. Placera den 18 watt starka LED-lampan över de växter som ska övervintras i till exempel källare, frostfria garage och uterum, så klarar de vinterns mörker. LED-lampan gör även att du redan tidigt i januari kan dra igång dina förodlingar.

– Den ger ett perfekt ljus till de spirande plantorna och är dessutom energisnål, säger Ulf Fransson, produktutvecklare och reklamchef på Nelson Garden.

Med en ledlampa behövs dessutom inga reflektorer, varje enskild diod har en inbyggd lins som gör att ljuset strålar 120 grader nedåt och därmed leds exakt dit det ska. På så sätt får växterna allt ljus de behöver. Nelson Gardens belysningssortiment utvidgas också med en uppgraderad version av lysrör, anpassade till förodling. Dessa

går nu att seriekoppla och finns även att köpa i 87 cm längd, vilket kompletterar de 57 cm rör som lanserades i fjol.

– Det som är speciellt med våra lampor är att de ger ett ljus på 6400 kelvin, vilket är optimalt för växter eftersom det är så likt dagsljuset. Dessutom ger det ett behagligt ljus för ögat.