Jord

För att få växter att trivas krävs rätt jord vid rätt tillfälle, därför har vi ett brett sortiment med kvalitetsjordar för allt från medelhavsväxter till surjordsväxter och även kravgodkänd grönsaksjord. Vi säljer jord från Hasselfors Garden och Weibulls Horto.

Här nedan finner du ett urval av våra jordar.

 

jord varberg

Grönsaksjord är en naturgödslad jord med extra tillsats av växtstimulerande ämnen och spårämnen för odling av goda primörer. Den innehåller bara naturliga råvaror och är godkänd för ekologisk odling. Jorden kan användas i odlingsbänkar, växthus, krukor och i trädgårdslandet. KRAV-märkt

 

jord varberg

U-jord. Ett självklart val om du vill ha en otrolig blomning i urnor, amplar och balkonglådor. Klarar sig i alla väder! När det är regnigt och blött dränerar U-jorden bort vattnet, och när det är torrt sparar den på vattnet så att växterna inte torkar ut.

U-jorden är gödslad med både lång- och korttidsverkande gödsel som gör att växterna får en bra start och klarar att blomma hela säsongen. Tilläggsgödsling med flytande näring rekommenderas dock under sommaren om jordvolymen är liten.

Jorden innehåller peatnuggets som ger en lucker struktur på jorden så att rötterna kan väva igenom och utnyttja hela jordvolymen.

U-jord är en riktig proffsjord som används i tuffa planteringar i gatumiljö och parker.

 

jord varberg

Till nyplantering av alla typer av rosor och klematis utomhus samt till underhåll av rosenrabatter.

Rosor kräver lite mer av jorden, och därför är Rosjord rik på mull och innehåller lera och naturgödsel.

Rosjord innehåller också Vialgin som är ett tångbaserat medel som stimulerar mikroorganismerna i jorden. Dessutom innehåller Vialgin mikronäringsämnen som stimulerar tillväxt och påskyndar rotbildning. Jorden blir också mer porös och får bättre struktur.

jord varberg

Barkmylla luckrar besvärliga jordar genom att tillföra barkbitar och mullämnen. Den är extra bra till tunga lerjordar.

Barkmylla förbättrar jorden både på kort och lång sikt och stimulerar mickrolivet och används bäst under hösten.

Behöver du råd om jord i Varberg? tveka inte på kontakta oss 0340-66-53 00